ESD turnikesi nasıl kurulur?

esd turnstile installation

Last updated on: Haziran 25th, 2024 10:33 am

Neden ESD turnikesini kurmalıyım?

ESD turnike kurulumu müşterilerin çok endişe duyduğu bir konudur, Birçok müşteri ESD turnikeyi satın alırlarsa ve nasıl kuracaklarını bilmezlerse ne yapmaları gerektiği konusunda endişe duymaktadır.

Statik elektrik, temas, sürtünme vb. gibi çeşitli şekillerde ortaya çıkan nesnel bir doğa olayıdır. Statik elektriğin özellikleri yüksek voltaj, düşük yük, düşük akım ve kısa etki süresidir. Bu, sektör için büyük bir zorluktur. Ürünlerin üretim ve imalat sürecinde, statik elektrik bize “ürünlerin yüklü tozu adsorbe etmeye ve kirlenmeye eğilimli olması”, “üretim ortamında oluşan manyetik alanların ekipman bileşenlerine zarar vermesi”, “ESD’nin neden olduğu elektromanyetik parazit” gibi beklenmedik sıkıntılar ve sorunlar getirebilir. Bunlar arasında elektrostatik boşalma olarak da bilinen ESD en büyük zararı vermektedir.

Yıllar boyunca bu sorunu sürekli olarak çözdük ve şimdi ESD turnikeleri kurmamızın nedeni olan eksiksiz bir ESD turnike kapısı sistemi çözümüne sahibiz. ESD turnike kurulum hazırlığı ve adımlarına daha yakından bakalım.

Kurulumdan önce hazırlık:

ESD turnike kurulumundan önce, sahadaki güç kaynağının bağlı olduğundan ve güvenilir bir topraklama cihazının mevcut olduğundan emin olunmalıdır (mümkünse, güç kablosunu, ağ kablosunu ve topraklama kablosunu önceden ayırın).
Darbeli matkaplar, tornavidalar, teller vb. gibi gerekli alet ve malzemeleri hazırlayın.
Bir ESD turnike kapısının önceden bir bilgisayar, fare ve klavye ile hazırlanması gerekir (anti-statik yönetim yazılımının yüklenmesi gerekir).

esd kapısı

ESD turnike Kurulum adımları:

Konumlandırma: ESD turnike kurulum çizimlerine dayanarak, özel konumunu belirleyin ve bir işaret kalemi ile işaretleyin.

Delme: İşaretli konumdan başlayarak, delik açmak için darbeli matkap kullanın. ESD turnike makinesinin dört deliği vardır (ikisi önde ve ikisi arkada), matkap ucu çapı 14 mm ve genişletme cıvatası çapı 10 mm’dir

ESD kapısının montajı: Delikleri açtıktan sonra, ESD kapısını delik konumuna yerleştirin ve genleşme cıvataları ile sabitleyin. Kapının düz ve yere dik olduğundan emin olun. ESD test cihazımız turnikeye zaten entegre olduğundan, ayrıca kurulmasına gerek yoktur.

ESD test cihazı IP’sini ayarlayın: ESD test cihazı IP’sinin ve ESD yazılımının yüklü olduğu bilgisayarın aynı yerel alan ağında olduğundan emin olun.

Yetki Kartı: ESD yazılımına kart bilgilerini ve numarasını ekleyin. Ardından yazılım ayarlarında ESD cihazını arayın, yeni ayarladığınız cihaz adını ve IP adresini bulun ve bulunan cihaza parametreler verin

Bir kart okuyucu veya yüz tanıma cihazı takın: Kart okuyucu, kapının ön tarafındaki kart kaydırma penceresinin arkasına takılır ve kart okuyucuyu sabitlemek için arkada bir kart yuvası ayrılır. Kart okuyucuyu yerleştirin ve vidalarla kilitleyin. Yüz tanıma cihazı doğrudan ayrılmış deliğin yüzeyine sabitlenir ve güç ve ağ kablolarına bağlanabilir.

Bağlantı hattı: Bağlantı şemasına göre, anti-statik kapıyı güç kaynağına, topraklama kablosuna, ağ kablosuna ve anti-statik yönetim makinesine ve diğer ekipmanlara bağlayın. Kablo bağlantılarının doğru ve güvenli olduğundan emin olun.

Hata ayıklama ve test: Hat bağlantısını tamamladıktan sonra, Mairs anti-statik anahtarın normal şekilde çalışabildiğinden emin olmak için hata ayıklama ve test gerçekleştirin.

Kurulum tamamlandı: Anti-statik kapının normal çalışabildiğini onayladıktan sonra sahayı temizleyin ve ESD turnike kurulumunu tamamlayın.

esd turnike kapısı sistemi

İlgilenilmesi gereken konular:

İnşaat süreci sırasında, ekipmanın güvenli ve istikrarlı çalışmasını sağlamak için ESD turnike kurulum gerekliliklerine kesinlikle uyulmalıdır.

İnşaat için uygun aletleri kullanın ve güvenli operasyonlara dikkat edin.

ESD turnike kurulum işlemi sırasında ekipmana ve diğer öğelere zarar vermekten kaçınılmalıdır.

Hata ayıklama ve test sırasında, ekipmanın normal çalışmasını sağlamak için tüm parametreler dikkatlice kontrol edilmelidir.

Bakım ve onarım:

Ekipmanın çalışma durumu ve devrenin bağlantısı dahil olmak üzere ESD turnike kapısını düzenli olarak inceleyin.

Ekipmanın yüzeyini ve ayak pedalındaki tozu her gün düzenli olarak temizleyin ve anti-statik erişim kontrolü temizliğini koruyun.

Doğru test ve güvenilir bağlantı sağlamak için ekipmanın topraklama kablosunu düzenli olarak inceleyin.

Herhangi bir anormal durum tespit edilirse, derhal Weiliang üreticisine bildirilmeli ve anormal durum kaydedilmelidir.

esd turnike kapısı sistemi

Acil durum yönetimi:

Acil bir durumda, kapının serbest geçiş durumunda olduğundan emin olmak için güç derhal kesilmeli ve ilgili personele müdahale için haber verilmelidir.

Ekipman arızalanırsa, derhal durdurulmalı ve Weiliang teknik personeli ile iletişime geçilerek bakım yapılmalıdır.

Sharing this: