Tripod Turnike Bakımı 2024

turnstile gate with face recognition 2

Last updated on: Haziran 27th, 2024 15:03 pm

Tripod turnike bakımı

Tripod turnikenin günlük bakımında iyi bir iş nasıl yapılır? Yaya güvenlik turnikesi geçiş kontrol kapısının temel tarzı gibi, tripod turnike kapısı da metro kapısından topluluk geçişine, şantiyeden süpermarket girişine kadar neredeyse tüm yaşam sahnelerini kapsayan çeşitli projelerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Birçok müşteri, tripod erişim kontrol turnikesi ile ilgili bazı küçük sorunları bize yansıtacaktır. Doğrulama sonrasında, birçok kullanıcının çok az bakım yaptırdığı veya hiç bakım yaptırmadığı tespit edilmiştir. Ancak makine bozulduğunda, parçaları değiştirmek için tripod turnike kapısının üreticisini düşündüler. Bu genellikle küçük bir kayıptır, eğer bakım işinde iyi bir iş yapmazsanız, zamanla birikir, çok fazla soruna neden olur, bu nedenle sevgili yeni ve eski müşteriler tripod turnike kapısının günlük bakımının önemini anlamalı ve anlamalıdır.

Makinenin kullanım sürecinde az ya da çok bazı kayıplar üreteceğini biliyoruz, operasyona ek olarak, cihazın doğru ve makul kullanımının operasyon sürecine kesinlikle uygun olmalıdır, makinenin bakımı da çok önemlidir, çünkü standart bakım, kullanımdaki cihazın istikrarlı, pürüzsüz, boşta kalmasını sağlayabilir, korozyon, pas ve makinedeki diğer olumsuz faktörleri önleyebilir veya yavaşlatabilir.

Tripod turnike kapısının bakımı, tripod turnike kapısının hizmet ömrünü doğrudan etkiler, bu nedenle tripod turnike kapısının zamanlama bakımı ve bakımı sadece yapılmamalı, aynı zamanda gereksinimlere göre iyi yapılmalıdır. Birçok kullanıcı tripod turnike kapısını kullanmaya başladığından beri makinenin bakımını ihmal etmiş veya yapmamıştır. Sonuç olarak, bazı parçalar zamanında yağlanamadıkları ve değiştirilemedikleri için normal şekilde çalışamazlar. Makine çalışmayı durdurduktan sonra sadece parçaları değiştirir ve makineyi onarırlar.

Bilim ve teknolojinin hızla gelişmesi ve toplum ve park güvenliğinin sürekli iyileştirilmesiyle, güvenlik turnike kapılarının uygulanması orijinal küçük kapsamdan daha fazla alana genişletildi ve pazar talebinin hızla gelişmesi, güvenlik turnikeleri kapısının bakımını daha önemli hale getirdi. Bu nedenle, tripod turnike kapısı üreticileri, düzenli bakım gerekliliklerine uygun olarak kapı ekipmanının bakımının nasıl yapılacağını öğretir, bakımın aşağıdaki üç noktaya uygun olarak yapılması gerekir:

Tripod turnike kapısının dış bakımı

turnike mekanizması

Dış bakım çok önemlidir, tripod turnike kapısı SU304 paslanmaz çelikten yapılmıştır, bu malzeme pas önleme, sağlamlık ve dayanıklılık özelliklerine sahiptir. Temizlik sıklığı haftada bir olarak ayarlanabilir: esas olarak görünümü temizleyin, pas lekelerini çıkarın, şasinin görünümünü yumuşak bir bez ve fosil tozu ile parlatın, pas önleyici yağ uygulayın, yeni kaplanmış pas önleyici yağı elle silmeyin, kuruması için 3-5 saat bekleyin doğal olarak elle temas edebilir, aksi takdirde yüzey pas geçirmez etkisini yok eder. Boyalı tripod turnike kapısı ise, çizildikten sonra yüzey boya tabakasını onarmak için aynı renk pas önleyici boya kullanılabilir.

Tripod turnike kapısının mekanizma bakımı

Tripod turnike kapısının iç mekanizmasının, kapı operasyonunun çekirdeği ile ilgili olan makinenin kalbi olduğu söylenebilir. Genel olarak ayda bir bakım yapın, güç kaynağını kesmek için üst kapağı açın, yukarıdaki tozu temizleyin, önce şanzıman parçasını temizleyin, ardından tereyağı veya yüksek konsantrasyonlu yağ ekleyin. Bağlantı elemanlarının gevşek olup olmadığını kontrol etmek için, bağlantı elemanlarını sıkın, kolayca hasar gören parçaların aşınmasını kontrol edin, konumlandırma kolunu ve konumlandırma diskini 3 mm’den fazla, zamanında, normal boşluk (1-1,5 mm), solenoid valf çekirdeğinde uygun yağ veya yağ ile değiştirin.

Tripod turnike kapısının iç devre bakımı

Dahili Devre bakımı, elektronik kontrol parçasında sorun olup olmadığını görmek için önce önceki kullanıma göre elektrik kesintisi durumuna dikkat etmelidir. Herhangi bir sorun yoksa, güç kaynağının bandaja maruz kalıp kalmadığını, telin düzenlenip düzenlenmediğini, telin eskiyip eskimediğini, değiştirilip değiştirilmediğini kontrol edebilir, tripod turnike kapısı talimatlarına bakabilir, parametreleri kontrol edebilirsiniz. Bir sorun varsa, sorunun kaynağını bulun ve elektronik bileşenleri tek tek değiştirin.

Tripod turnike kapısının spesifik bakım içeriği:

  1. Kabuğun temizlenmesi, döner tablanın ve döner çubuğun pasının giderilmesi.

2. Sabitleme vidalarının ve döner çubukların gevşetilmesi ve sabitlenmesi.

3. İç mekanik yapı yağlama, yakıt ikmali.

4. elektromıknatıs, yakınlık anahtarı tasarruf kontrolü.

5 devre kartı toz giderme tasarruf kontrolü.

Tripod turnike kapısının bakım yöntemi:

1. Sabitleme: gevşeme olup olmadığını görmek için tüm sabit katır tırnaklarını kontrol edin, tüm vidaları sıkın.

2. Temizlik, yağlama: kapının temiz olup olmadığını, toz ve diğer kirlerin giderilip giderilmediğini kontrol edin. Hareketli parçaların büzüşüp büzüşmediğini kontrol edin ve gerekli yağlama ve bakımı yapın.

3. Dönen çubuk kontrolü: elektromıknatıs hareketli demir çekirdeği hareket ettirin, dönen çubuğu döndürün; dönüşün esnek olup olmadığını, sabit vidanın sabit olup olmadığını kontrol edin.

4. Yakınlık anahtarı kontrolü: limit anahtarının sinyali normal olarak alıp alamadığını ve açma ve kapamaya neden olan döner çubuğun dönüş açısının makul olup olmadığını görmek için döner çubuğu çevirin: limit anahtarı normal olarak geçiş yapamıyorsa veya dönüş açısı mantıksızsa, lütfen ayarlayın.

5. Devre kartı temizliği: devre kartı üzerindeki tozu temiz bir fırça ile temizleyin.

6. Şasi bakımının görünümü, paslanmaz çelik bakım maddesi içeren yumuşak bir bezle silin, böylece şasinin görünümü parlak olur.

kart okuyuculu turnike kapısı

Bakım İpuçları:

1. Gerekli bakım çalışmaları zamanında, kaliteli ve zamanında yapılmalıdır.

2. Her bakım çalışması yerinde ve kapsamlı olmalıdır.

3. Tüm vidalar teker teker, kesinlikle tutumlu bir şekilde sabitlenmeli ve atlanmamalıdır.

4. Dönen parçaya, temas sürtünme parçasına yakıt doldurulmalıdır.

5. Devre kartı parçası su ile temizlenmemelidir, sıkı penetrasyonsuz kısa devre olgusu.

6. Ekipmanın iyi bir ortamda ve çalışır durumda olmasını sağlayın.

Tripod turnike kapısının kullanımında olası hatalar

Tripod turnike kapısı kartı okuduktan sonra kapıyı açmaz, ancak manuel veya sallama kontrolü kapıyı açabilir. Arızanın ilk nedeni, kart okuma ekipmanı ile kapı kontrol panosu arasındaki bağlantının kopması veya okuma kafasının kırılmasıdır.

Optik turnike kapısının yön göstergesi elektrifikasyondan sonra görünmüyor ve kart arızasını okuyamıyor. Bu tür bir arıza ilk olarak ekipmanın güç kaynağı sistemi sorusuna sahiptir, kapı ekipmanı ana kontrolörünün güvenlik borusunun hasar görmediğini, konektörün gevşek olmadığını, güç kablosunun kopmadığını ve benzeri durumları dikkatlice kontrol etmelidir;

Güvenlik turnikesi kapısı açıldığında veya kullanıldığında, kapı çubuğu sıkıca sabitlenemez, arıza esas olarak elektromıknatıs hasarıdır veya kontrol programı bozuktur, elektromıknatıs değiştirilmeli ve kontrol programı zamanında kontrol edilmelidir;

Güvenlik turnikesi kapısı kartı normal şekilde okuyamaz. Arıza temel olarak kart okuma ekipmanı ile ana kontrolör arasındaki bağlantının gevşemesinden veya kart okuma ekipmanının hasar görmesinden kaynaklanır. Kart okuma ekipmanı değiştirildiğinde, ekipmanın fonksiyon testi yapılmalıdır.

tripod turnike bakımı

Yukarıda tripod turnikenin günlük bakımı ile ilgili tüm içerik, Mairsturnstile profesyonel bir tripod turnike üreticisidir, çeşitli tripod turnike kapıları sağlar, ayrıca müşterilerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. Tripod turnikelerin standart, güvenli ve titiz bakımını sağlamak için, kapının bakımından, özellikle de elektrik kontrol kısmının bakımından sorumlu özel personelin görevlendirilmesi gerektiğine özel dikkat gösterilmelidir. Eğitimli profesyoneller çalışmadan önce elektrik kontrol prensibini tam olarak anlamalıdır. Ekipmanın daha güvenli ve istikrarlı çalışabilmesi ve yöneticilere hizmet verebilmesi için tripod turnikenin bakımını yapın.

Sharing this: